Şipşak pizza
Bazlamaları ortadan ikiye bölün. Süt ve salçayı karıştırılıp bazlamaların üzerine sürün. Peynirleri dilimleyin. Peynirleri, halka halka doğranmış domatesi, doğranmış sivri biberi, çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytinleri bazlamaların üzerine döşeyin, kekik serpin. 200 derecedeki fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
Fesleğen soslu hindi
Hindi etini, rengi dönene kadar tereyağında soteleyin. Fesleğen sos için; tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin. Dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun. Kıyılmış fesleğen ekleyip karıştırın. Parmesan peyniri ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Eti servis tabağına koyun. Fesleğen sos gezdirip servis yapın.
Bezeli pasta
Yumurta sarısı, şeker ve unu karıştırın, yavaş yavaş sütü ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Soğumasına yakın vanilyayı, tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kekleri meyve suyu ile ıslatın. Arasına ve üzerine kremayı sürün. Arzu ettiğiniz meyveyle süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.