Cevizleri, altın sarısı renk alana ve kokusu çıkana dek kavurun, hafif soğuduktan sonra iri iri kıyın. Doğranmış arpacık soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Doğranmış cevizleri, portakal kabuğu rendesini, suyunu ve tarçını ekleyerek bir dakika kaynatın. Karışımı blender'a koyun, bir fincan sebze suyu ekleyerek püre haline getirin, tencereye döküp kalan sebze suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp yoğurt, tuz ve karabiberi ekleyin.
MALZEMELER
1 fincan ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 arpacık soğan
3 diş sarımsak
2 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
1 tutam toz tarçın
4 fincan sebze suyu
1/2 fincan yoğurt
Tuz, karabiber
TAVUK İSKENDER
Döneri, tavada iki dakika ısıtın. Ekmekleri kızartıp küp küp doğrayın. Sıcak suyla salçayı karıştırıp üzerine tuzu ve karabiberi ilave edin. Biberleri közleyin. Servis tabağına ekmekleri dizin. Üzerine döneri koyun. Salçalı karışımı sıcak olarak dökün. Közlenmiş sivri biberi koyun ve eritilmiş tereyağını gezdirin.
MALZEMELER
1 paket hazır tavuk döner
4 dilim tost ekmeği veya pide
1.5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı salça
8 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
TAHİNLİ RULO KURABİYE
Un, yumurta, şeker, sıvı yağ ve tereyağını karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve tahini ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru, üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin. Hamuru yufka şeklinde açıp rulo yapın ve bir parmak kalınlığında kesip yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
50 gr. tahin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı