Narlı tavuk
Yufkaları rulo haline getirip ince ince kıyın. Fırına verip kurutun. Fırından çıkan yufkaları parçalayın. Tavukları üzerine geçecek kadar su koyup haşlayın. Süzüp ince ince didin. Tavuk etlerini, tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ve yufkaları harmanlayın. Üzerini nar taneleriyle süsleyin.
Elmalı kurabiye
Yumurta, yoğurt, tereyağı, vanilya, kabartma tozu, şeker ve unu yumuşak bir hamur olarak yoğurun. Rendelenmiş elma, yumurta akı, kıyılmış ceviz ve şekeri karıştırın. Unlanmış tezgahta hamuru açıp bardak ağzıyla kesin ve bir yanına iç malzemeden koyup diğer yarısını üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.
Kıtır patates
Patatesleri soyup ince halkalar halinde doğrayın. Peyniri rendeleyip tuz ve karabiberle karıştırın. Nişasta ve kremayı karıştırın. Bir fırın kabına; patates, peynirli karışım, kremalı karışım olacak şekilde kat kat döşeyin ve fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp robotta çekilmiş mısır gevreklerini üzerine dökün. Yeniden fırına koyup 20 dakika daha pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.