Yeşil irmik tatlısı
Ispanak yapraklarını robotta püre haline getirin. Sütü tencereye koyun, şekeri, ıspanağı ve irmiği ekleyip karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp içine Antep fıstığını ekleyin. Tatlıyı suyla çalkalanmış bir kaba dökün. Soğuyunca ters çevirerek servis tabağına çıkarın.
Turşulu havuç çorbası
Tavuğu haşlayın. Havuç, patates, soğan ve kerevizi irice doğrayın. Soğanları yağda kavurun, rengi dönünce havuç, kereviz ve patatesleri de ilave edip kavurmayı sürdürün. Haşlanmış tavukları elinizle diderek tencereye ekleyin. Bir-iki dakika kavurduktan sonra tavuk suyunu ve küp doğranmış salatalık turşularını ilave edip pişirin. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıp üzerine turşu suyu ve unu ekleyin ve kaynayan çorbaya azar azar ilave edin.
Katlı börek
Yufkaları üst üste koyun, ikiye katlayarak bardak ağzı ile yuvarlaklar çıkarın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hiç yağ koymadan önlü arkalı kızartın. Lor peyniri, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, nane ile zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurları, aralarına peynirli harçtan koyarak üst üste dizerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.