Püreli köfte
Püresi için:
Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu yoğurup 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp bol yağda kızartın ya da fırında pişirin. Haşlanmış patatesleri sıcakken ezin, rendelenmiş kaşar peyniri ve kremayı ekleyin. Püreyi sıkma torbasıyla köftelerin üzerine sıkarak servis yapın.
Kestaneli sufle
Yumurtaları şekerle çırpın. Üzerine çiğ kremayla tereyağını ekleyin. Kebap yaptığınız kestaneleri küçük küçük kesip üzerine ilave edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da koyup karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kalıplarına bölüştürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
Reçelli çörek
Hamuru için gereken malzemeleri yoğurup 20 dakika kadar mayalandırın. Hamuru unlanmış zeminde açın. Üzerine reçel sürüp ve ceviz serperek ikişer parmak eninde kesin. Her bir şeridi rulo yapın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.