Favalı enginar
Bir gece suda bekletilmiş baklayı süzüp bir tencereye alın. Üzerine doğranmış soğan, zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve suyu ilave edip pişirin. Ocaktan alıp blender'dan geçirin. Enginarları temizleyip limonlu suda 25 dakika haşlayın. Soğuyan favayı kaşıkla enginarların üzerine paylaştırın. Limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine gezdirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Beğendili kavurma
Eti, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Oda sıcaklığında yumuşamış olan milföy hamurunu yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sürüp 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Unu tereyağında kavurun, sütü ekleyip pişirin. Patlıcanları ezip tencereye ekleyin, bir-iki dakika daha pişirin. Beğendiyi milföylere paylaştırıp üzerine et koyun.
Fındıklı tart
Yağı ve unu karıştırıp şekeri ve vanilyayı ekleyin. Yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru küçük tart kalıplarına yerleştirin. İçi için; yumurta aklarını çırpıp kıyılmış fındık ve şekerle karıştırın. Harcı hamurların üzerine paylaştırın. Kalıpları tepsiye dizin, 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.