Sebzeli kuzu sarma
Patates, havuç ve soğanı küp küp doğrayın, ıspanağı ve sarımsakları kıyın. Tüm malzemeyi karıştırıp etin içine doldurun. Eti rulo yapıp kürdanla tutturun. Tencerede tereyağını eritin, eti koyup her yerini kızartın. Üzerine sıcak su ve defne yaprağını ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin.
Renkli pilav
Pirinci yıkayıp üzerine su ekleyin ve 10 dakika suda bekletin. Küp doğranmış sebzeleri sıvı yağda beş dakika kavurun. Başka bir tencerede tereyağını eritin, rendelenmiş soğanı ve çubuk tarçını ekleyin. Kavurmaya devam ederken içine pirinci ilave edin. Şeker, tuz ve su ekleyip pişirin.
Patatesli kek
Patatesleri tuzlu suda haşlanmaya bırakın. Soğanları piyazlık doğrayın, tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Patatesleri haşlayıp ezin. Yumurta, peynir, tuz ve karabiber ekleyin. Soğanları da ekleyip karıştırın. Harcı kalıba döküp 190 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.