Ispanaklı kek
MALZEMELER
TAVUKLU İSLİM KEBABI
Patlıcanları uzun uzun kesip kızartın. Kıyma, soğan, sarımsak, maydanoz, galeta unu ve baharatları yoğurup uzun parmak şeklinde köfteler yapın. Köfteleri yarı yarıya kızartıp patlıcanların içlerine sarın, kürdanla tutturup fırın tepsisine dizin. Tereyağını eritip içine salçayı, tuzu, şekeri ve doğranmış sivri biberleri ekleyip soteleyin, tepsiye dökün. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
REÇELLİ KEK
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine yumurtayı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün. 180 derece fırında pişirin. Fırından alınca üzerine taneleriyle birlikte reçeli dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.