Cevizli kıymalı börek
Unu, mayayı ve tuzu harmanlayın. Yağı ve sütü ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. Kıymayı
MALZEMELER
Fırında peynirli kabak
Unu ve yağı ayrı ayrı kaplara koyun, baharatları ekleyerek karıştırın. Kabakları kabuklarıyla halka halka doğrayın, önce baharatlı yağa, sonra da una bulayıp fırın kabına balık sırtı şeklinde dizin. 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine peynir rendesini serpip sıcak servis yapın.
MALZEMELER
3 adet orta boy kabak
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. rendelenmiş peynir
2 çorba kaşığı pul biber
Tuz, karabiber, kekik
Tuzlu muffin
Sıvı yağ ve toz şekeri çırpın. Üzerine yumurtayı ilave edin. Sütü ekleyin. Kabartma tozunu una ilave edip azar azar karışıma yedirin. Tuz, zeytin ve peyniri ilave edip karıştırın. Minik muffin kalıplarına taşmayacak şekilde koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Kalıplardan çıkararak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.