Püreli poğaça
İçi için:
Yaş mayayı biraz sütle eritin. Üzerine yumurta, yumuşamış tereyağı ve sıvı yağı koyup karıştırın. Un, tuz ve şeker ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, 30 dakika dinlendirin. Patatesleri haşlayıp ezin. Sıcak süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle açın, iç harcı koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 190 derece fırında pişirin.
Çılbırlı ekmek
Bir tencerede iki su bardağı su kaynatın. İçine tuz, sirke ve sıvı yağ koyup karıştırın. Yumurtaları suyun içine kırıp üç dakika kadar haşlayın. Ekmeklerin üzerine tereyağı sürün. Yumurtaları ekmeğin üzerine koyarak servis yapın.
Limonlu semizotu
Semizotunun yapraklarını limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla karıştırın. Soğanı doğrayıp tuzla ovun. Üzerine zeytinyağı, havuç, sarımsak ekleyip tabağa koyun. Üzerine semizotu yaprağı dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.