Mısırlı yaprak sarma
MALZEMELER
EKMEKLİ PUDİNG
Süt, kakao ve şekeri kaynatın. Az su ile açılmış nişastayı ekleyip, karıştırıp ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırarak biraz soğutun. Kaselerin içine ekmeği koyup üzerine puding ilave edin ve soğumaya bırakın.
MALZEMELER
PİDELİ ET SOTE
Pideyi iri küp şeklinde doğrayın. Bir fırın tepsisine yayıp 200 derece fırında 15 dakika kadar kızartın. Eti, hiç su eklemeden, kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Sivri biberi kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsağı dövün. Etin üzerine soğanı ilave edip bir-iki dakika kavurun. Sivri biber, sarımsak, domates, tuz, karabiber ve pul biberi katın. İki dakika daha kavurup sıcak suyu ekleyin ve 30 dakika pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.