Islama köfte
Islamak için:
Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonu yoğurun. Dilediğiniz şekilde köfteler yapıp ızgarada pişirin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tencereye alın, salçayı ilave edip birkaç kez çevirin. Et suyu, toz şeker, kekik ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Ekmek dilimlerini kızartın, hazırladığınız sosa batırıp çıkarın. Servis tabağına ekmekleri koyun, üzerine pişirdiğiniz köfteleri dizin.
Yoğurt çorbası
Önceden ıslatılmış buğdayı süzün ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynayınca doğranmış fasulyeyi ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak çorbaya ekleyin.
Tatlı börek
Şerbeti için:
Kaymağın içine kıyılmış fıstık ve cevizi ekleyip karıştırın. Üç adet yufkayı üst üste koyup erimiş yağ sürün, üzerine kaymaklı harcı yayın. Rulo halinde sarıp fırın tepsine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tüm tepsi dolunca üzerine kızdırılmış yağı gezdirin ve 200 derecedeki fırında pişirin. Süt ve şekeri kaynatın, fırından çıkan tatlının üzerine dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.