ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Kıymalı mısır graten

Mısırları su, süt ve toz şekerle pişirip tanelerini ayırın. Mısır ununu, zeytinyağında pişirin. Yumurtaları, kaşar peynirinin yarısını, tuz ve karabiberi koyun. Soğanı ve kıymayı kavurun. Mısır, rendelenmiş domates, tuz, karabiber, sarımsak, maydanoz, dereotu ve nane ekleyip pişirin, fırın kabına koyun. Üzerine mısır unlu karışımı, kalan peyniri serpin. Fırında pişirin.

MALZEMELER


4 koçan mısır
3 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 soğan
1/2 kg kıyma
1 domates
1 diş sarımsak
1'er dal kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane
Tuz, karabiber

BİBERLİ EZME


Domatesleri, közlenmiş kırmızı biberleri, sarımsağı ve zeytinyağını blender'dan geçirin. Üzerine nar ekşisini ve salçayı ekleyip karıştırın. Kızarmış ekmeğin üzerine sürerek servis yapın.

MALZEMELER


2 adet domates
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı acı biber salçası

CEVİZLİ PONÇİK

Un ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine malzemeyi ekleyip yoğurun. Peynir, ceviz ve sütü karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp açın. İçine bir çorba kaşığı peynirli karışımdan koyup kapatın, elinizle yuvarlayın. Üzerine yumurta akı sürüp fırında pişirin.

MALZEMELER


3.5 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 paket yaş maya
Tuz
Kabartma tozu
1 yumurta akı

İÇİ İÇİN:

100 gr. beyaz peynir
Kıyılmış ceviz
1 su bardağı süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN