Maya, süt, şeker ve tuzu karıştırıp beş dakika bekletin, un ve gerekirse biraz su ekleyip hamur yapın. Üzerine zeytinyağı döküp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru ufak bir fırın tepsisine yayın, üzerine salça ve suyu karıştırıp sürün. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ve peyniri koyun. Baharatları serpip fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
10 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı zeytin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
Kekik, biberiye, pul biber
FINDIKLI KURABİYE
Margarin, pudra şekeri ve fındığı karıştırın. İçine yumurtaları kırıp iyice yedirin. Un, tarçın ve limon kabuğunu ekleyip yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
300 gr. kıyılmış fındık
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
TAVUKLU PATLICAN SALATASI
Tavuk göğsünü haşlayın, etlerini iri iri parçalayın. Patlıcanları çatalla ezin. Üzerine limon suyunu sıkıp karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Parçalanmış tavuk etlerini salatanın üzerine ekleyin. Son olarak zeytinyağını döküp servis yapın.
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 adet taze soğan