Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinli pizza

Maya, süt, şeker ve tuzu karıştırıp beş dakika bekletin, un ve gerekirse biraz su ekleyip hamur yapın. Üzerine zeytinyağı döküp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru ufak bir fırın tepsisine yayın, üzerine salça ve suyu karıştırıp sürün. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ve peyniri koyun. Baharatları serpip fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


10 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker

ÜZERİ İÇİN:

1 çay bardağı zeytin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
Kekik, biberiye, pul biber

FINDIKLI KURABİYE

Margarin, pudra şekeri ve fındığı karıştırın. İçine yumurtaları kırıp iyice yedirin. Un, tarçın ve limon kabuğunu ekleyip yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

MALZEMELER


3 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
300 gr. kıyılmış fındık
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

TAVUKLU PATLICAN SALATASI

Tavuk göğsünü haşlayın, etlerini iri iri parçalayın. Patlıcanları çatalla ezin. Üzerine limon suyunu sıkıp karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Parçalanmış tavuk etlerini salatanın üzerine ekleyin. Son olarak zeytinyağını döküp servis yapın.

MALZEMELER


1 adet tavuk göğsü
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 adet taze soğan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA