Fıstıklı köfte
MALZEMELER
ACILI EKMEK
Ekmek hamurlarını tereyağının yarısı ile yoğurun, beş dakika dinlendirin. Dövülmüş cevizi, ince kıyılmış soğanı, biber salçasını, acı biberi ve kalan tereyağını karıştırın. Hamuru iki karış uzunluğunda dikdörtgen açın. Üzerine harcı yayın, kenarlarını ortaya doğru katlayın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına koyup 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
PASTIRMALI BÖREK
Pastırma, biber ve maydanozları ince kıyın, küp doğranmış domates ve kaşar peyniriyle karıştırın. Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Yufkayı sekiz adet üçgen parçaya kesin. Yoğurtlu karışımdan sürüp pastırmalı karışımdan koyup sarın. Üzerlerine kalan yoğurdu sürüp çörek otu serpin. Fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.