Ispanak kayığı
MALZEMELER
BADEMLİ KURABİYE
Tereyağı, yumurta, toz şeker ve kıyılmış bademlerin yarısını karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip yoğurun. Kulak memesinden biraz yumuşak olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta akı sürün. Kalan bademleri iri dövüp üzerine serpin. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
FINDIKLI MİLFÖY
Milföy hamurlarını, kenarlarını kesmeden orta kısımlarından beş adet şerit halinde kesin. Şekeri, yumurta aklarını ve toz haline getirilmiş fındığı çırpın. Milföy şeritlerinin ortalarına karışımı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEMELER
Üzerine:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.