Çikolatalı ıslak kek
Yumurta aklarını kar haline getirin. Tereyağı, süt, toz şeker ve kakaoyu bir taşım kaynatıp altını kapatın. Bir çay bardağını ayırın. Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Akları katıp tahta bir kaşıkla söndürmeden karıştırın. Hamuru, yağlanıp unlanmış kalıba dökün. 150 derece fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika sonra ayırdığınız sosu üzerine dökün.
Arpacık soğanlı ciğer
Arpacık soğanları tereyağında renkleri dönene dek sote edin. Üzerine kuşbaşı doğranmış ciğeri ekleyin ve suyunu salıp çekene dek soteleyin. Dövülmüş sarımsak, kimyon, salça, tuz ve karabiber katın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip 20-25 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.
Pırasalı köfte
Patatesleri haşlayıp ezin. İnce kıyılmış pırasa ve kırmızı biberi zeytinyağında kavurun. Soğuduktan sonra patatesin içine katın. Yumurta akı, mısır unu, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri hafif mısır ununa bulayın ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.