Sebzeli biftek
İnce kıyılmış kırmızı soğanı, temizlenmiş arpacık soğanları ve sivri biberleri zeytinyağında kavurun. Etleri ilave edip birlikte birkaç dakika sote edin. Küp doğranmış patlıcan ve domatesi tencereye ekleyin. Un, toz şeker, köri, tuz ve karabiberi de ilave edip iki dakika daha sote edin ve suyunu ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
Karnabahar graten
Karnabaharları tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra çiçeklerine ayırın. Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu kavurun. Un sararınca yavaş yavaş süt ve tuzu ekleyin. Sosun içine karnabahar çiçeklerini atıp karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
İrmik pastası
İrmik , toz şeker ve sütü koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tencereyi ocaktan indirip tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Malzemeyi mikserle üç dakika çırpın. Servis kabını biraz suyla ıslatıp irmikli karışımın yarısını dökün. Üzerine kıyılmış ceviz serpip kalan kremayı dökün. Soğuduktan sonra iki saat kadar buzdolabında bekleterek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.