Kestaneli mantar çorbası
Kestaneleri haşlayın, kabuklarını soyup elinizle parçalayın. Mantarları doğrayıp tereyağında soteleyin. Kestaneleri ve kıyılmış soğanı ilave edip
MALZEMELER
Kırmızıbiber sarma
Derin bir kabın içine lor peynirini alıp üzerine erimiş tereyağını döküp karıştırın. İçine çörekotunu, kıyılmış dereotunu ve kıyılmış taze soğanın beyaz kısımlarını koyup harmanlayın. Harcı kırmızıbiberin üzerine koyup sarın, taze soğanın yeşil kısmıyla bağlayıp servis tabağına koyun.
MALZEMELER
Yeni yıl pastası
Dilimlenmiş kabağı tencereye dizin ve üzerine toz şeker ile su gezdirin. Kısık ateşte kabak yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp ezerek püre haline getirin. Pandispanyayı sütle ıslatın. Servis tabağına pandispanyanın alt tabanını yerleştirin ve üzerine pürenin yarısını yayın. Cevizi serpin ve diğer pandispanyayı kapatın. Kalan püre ile her tarafını kaplayın. Pastanın kenarlarını file antepfıstığı ile süsleyin ve buzdolabında bir saat bekletin. Nane yaprağı ve nar taneleriyle süsleyin.
MALZEMELER
Üzerine:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.