Ayvaların kabuklarını soyun. Ortalarını çıkarıp dört eşit parçaya bölün. Kararmamaları için limonla içlerini ovun. Tencereye yerleştirin. Üzerine yarım limon suyu, toz şeker ve üzümü koyun. Suyunu ekleyin. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvalar suyunu çekmezse, kapağını açarak hızlı ateşte suyunu çekmesini sağlayın.
MALZEMELER
2-3 adet ayva
1 adet limon
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı su
YÜKSÜK ÇORBASI
Akşamdan ıslattığınız nohudu dört çay bardağı suyla haşlayın ve süzün. Tencereye yağı koyun, unu ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı katıp biraz daha kavurun. Altı su bardağı suyu ekleyerek kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladığında mantı ve önceden yarım haşladığınız nohudu ilave edin. Tuz, pul biber ve nar ekşisini de ekleyip mantılar pişene kadar kaynatın. Üzerine nane serperek servis yapın.
MALZEMELER
250 gr. hazır mantı
4 çay bardağı + 6 su bardağı su
1 çay bardağı nohut
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı nar ekşisi
Nane, tuz, pul biber
SEBZELİ EKMEK DOLMASI
Ekmeğin bir ucundan kapak kesin, içini boşaltın. Bezelyeyi haşlayın. Havuç ve patatesi haşlayın, küçük küçük doğrayın. Yoğurt ve oda sıcaklığındaki tereyağıyla karıştırın. Ekmeğin içini bu karışımla doldurun. Ekmeği buzdolabına koyarak bir saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet baget ekmek
1 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı