Elmalı revani
Toz şeker ve suyu 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin ve iki dakika sonra ocaktan alın. Un, toz şeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ilave edip çırpın. Yağlanmış kalıba döküp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
MALZEMELER
Pırasa kalyesi
Pırasaları temizleyip verev olarak doğrayın. Eti düz bir tencereye koyup suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağı ve kıyılmış soğan ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Etli harcı tencerenin ortasına toplayın. Doğradığınız pırasaları etrafına dizin. Üzerine sıcak et suyu, koruk ekşisi, tuz ve pul biber ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
Kolay domates çorbası
Unu, tereyağında kavurun. Kavurma işlemi sürerken üzerine domates püresiyle karıştırılmış suyu katıp yavaş yavaş karıştırın. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Ekmekleri küp küp doğrayıp kızartın, çorbanın üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.