Brokolili lazanya
Unu kavurun. Ilık süt ve suyu katıp pişirin. Biberiye, tuz, karabiber ve dövülmüş sarımsak ilave edin. Lazanya yapraklarını haşlayın. Dil peynirini doğrayın. Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Yağlanmış fırın kabına iki çorba kaşığı beşamel sos koyun. Lazanya yaprağı, beşamel sos, dil peyniri ve brokoli olacak şekilde kat kat döşeyin. En üste beşamel sos gezdirip dil peyniri, brokoli ve kiraz domatesleri serpiştirin. Sıvı yağ gezdirip 20 dakika pişirin.
Portakallı un helvası
Şerbeti için:
Şerbet
için gereken malzemeyi beş dakika kaynatın.Unu, rengi koyulaşıncaya dek tereyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş bademi ekleyip biraz daha kavurun. Şerbeti ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Üzeri kapalı olarak demlenmeye bırakın.
Yağlı simit
Yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz, su ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp sıvı yağ ile yağlanmış zeminde elinizle açın, rulo yaparak simit şekli verin. Üzerine eritilmiş tereyağıyla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.