Pırasalı pirzola güveç
Pırasaları iki santim uzunluğunda verev doğrayın. Tuz eklenmiş suya koyup yarı yarıya yumuşayana dek haşlayıp süzün. Patatesleri elma dilimi, soğanı piyazlık, kereviz ve domatesi iri küp şeklinde doğrayın. Pırasa, pirzola ve diğer tüm sebzeleri geniş bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Tüm malzemeyi bir güveç kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1.5 saat pişirin.
Kremalı yulaflı kurabiye
Yulaf ezmesini bir tavaya alıp kısık ateşte hafif kavurun ve ılınmaya bırakın. Ilınınca içine bal, krema, Hindistancevizi ve tarçın ilave ederek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yulaf ezmesine bulayarak servis yapın.
Frambuazlı puding
Sos için:
Puding için:
Frambuazı şekerle pişirin. Yumurta sarısı, un, şeker, nişasta ve sütü bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi ve frambuazlı sos biraz soğuyunca suyla ıslatılmış cam bir kaseye bir kat puding, bir kat frambuazlı sos olacak şekilde dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.