Ballı tulumba tatlısı
Şerbeti için:
Su ve yağı kaynatın. Yağ eriyince un, sirke ve tuz ekleyip tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ilınınca yumurtaları teker teker kırıp hamura yedirin. Ucu tırtıklı sıkma torbasıyla sıkıp çok kızgın olmayan yağda kızartın. Bal, sıcak su ve limon suyunu karıştırın, kızaran hamurları içine atın.
Balık köftesi
Balık filetosunu bıçakla kıyın, rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanoz ve baharatla birlikte iyice yoğurun. Karbonat ve galeta ununu ekleyin. Bu karışımdan uzun ya da yuvarlak köfteler yapıp ızgarada kızartın.
Sosisli dürüm
Sosisleri ikiye kesin, kaşar peynirini rendeleyin. Tereyağını bir tavada eritin, sosisleri kızartın. Kızaran sosisleri lavaş ekmeklerinin arasına koyun. Rendelenmiş kaşar peynirini sosislerin üzerine serpin. Hardal ve ketçabı küçük bir kapta karıştırın, peynirlerin üzerine gezdirin. Lavaş ekmeklerini dürüm şeklinde sarın. Dilediğiniz yeşilliklerle beraber servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.