Şehriyeli kereviz çorbası
Üzeri için:
Bir tencereye suyu koyun, içine soyulmuş ve küçük doğranmış kerevizi ve soğanı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında içine şehriyeleri ve tereyağını katın. Şehriyeler pişince tencereyi ocaktan alın. Sarımsağı ve kırmızı biberi zeytinyağında bir-iki dakika soteleyin. Sirkeyi ilave edin. Çorbayı biberli sosla servis yapın.
Mozaik salata
Brüksel lahanasını, taze fasulyeyi ve brokoliyi buharda sekiz dakika haşlayın. Havucu ve biberleri uzun ince bir şekilde doğrayın. Tüm sebzeleri büyük bir kapta karıştırın. Hardalı, zeytinyağını ve limonu küçük bir kapta çırpıp salatanın üzerine gezdirin.
Mısırlı tavuklu makarna
Makarnaları tuzlu suda haşlayın. Süzüp üzerine az zeytinyağı gezdirin. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın ve tereyağında kavurun. Üzerine mantarları da ekleyip dört dakika daha pişirin. Haşlanmış makarnayı da bu karışımın içine ekleyip harmanlayın. Haşlanmış mısırları da ilave ederek karıştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.