Zerdeçallı tavuklu pilav
MALZEMELER
BOŞ BÖREK
Derin bir kabın içinde unu tuzu harmanlayın, üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi açın. Üzerine bolca eritilmiş yağ sürüp rulo yapın ve 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hamuru dolaptan çıkarıp tekrar açın, üzerine yağ sürüp rulo yapın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
UNLU PIRASA ÇORBASI
Pırasaların başını kesip temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Tencereye koyun, üzerine su ekleyerek haşlayın. Tel süzgeçten geçirip iyice ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp bekletin. Bu arada ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin, tuzunu ekleyin. Unun topaklanmaması için iyice karıştırın. Beş dakika daha pişirip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.