Ev lokumu
MALZEMELER
FIRINDA KUZU KOL
Eti iri parçalar halinde kesin. Salça, sarımsak, kekik, kimyon, karabiber, pul biber, tereyağı ve tuzu karıştırın. Et parçalarını bu sosa bulayın. Fırın pişirme torbasının içine un koyun ve sallayarak her yanını kaplamasını sağlayın. Eti torbaya koyup ağzını kapatın. Poşetin üzerine çatalla delikler açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişirin.
MALZEMELER
BALKABAĞI ÇORBASI
Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine irice doğranmış balkabağını ve suyu ekleyin. 25 dakika pişirip blender'dan geçirin. Krema, tuz ve muskat ekleyin. Zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp ince kıydığınız taze soğanı iki dakika sote edin. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.