Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurup yuvarlak köfteler yapın. Patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Domatesleri de dilimleyin. Domates ve patates dilimlerini köftelerle beraber tepsiye sıra halinde dizin. Üzerine ayıklanmış bütün sarımsakları koyup suyu ekleyin. Fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp maydanoz ve sivri biberle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
450 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek
Tuz, kimyon, karabiber
4 adet patates
2-3 adet domates
1/2 su bardağı su
3 diş sarımsak
3-4 dal maydanoz
2 adet sivri biber
Balıklı pazılı börek
Balık filetosunu irice doğrayıp kıyılmış dereotu ve baharatlarla harmanlayın. Pazı yapraklarını iki dakika haşlayıp süzün. Balıklı harcı yapraklara paylaştırıp kalınca sarın. Önce yumurta akına, ardından mısır ununa bulayın. Fırın tepsisine dizip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
12 adet pazı yaprağı
400 gr. balık filetosu
1 su bardağı mısır unu
1 yumurta akı
1/2 demet maydanoz
Frigo
Kakao, nişasta, un ve toz şekeri bir tencereye koyup karıştırın. Sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, tereyağını ekleyip mikserle beş dakika çırpın. Karışımı bir tepsiye dökün. Üzerine fındık serperek dondurun. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1.5 çorba kaşığı kakao
1.5 çorba kaşığı un
1.5 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı fındık