Mercimekli bulgur pilavı
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
Yeteri kadar su
1 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
FINDIKLI PUDİNG
Toz haline getirilmiş fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hafif ılınınca yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında bir saat bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Çilek sos için, çilek ve toz şekeri robottan geçirin. Sosu pudingin üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1/2 su bardağı fındık içi
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı toz vanilya
Bir tutam tuz
2 adet yumurta sarısı
Çilek sos için:
1/2 kg. çilek
1/2 çay bardağı toz şeker
SUSAMLI KURABİYE
Yumurtanın birinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapın ve önce yumurta akına, sonra da susama bulayıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.