Haşlanmış nohutları derin bir kabın içine alın. Üzerine iri kıyılmış roka yapraklarını ekleyin. Ayrı bir yerde limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları çırpın, nohutların üzerine döküp karıştırın. İçine kıyılmış yeşillikleri ve mısır tanelerini ekleyip harmanlayın.
MALZEMELER
1.5 kase haşlanmış nohut
1 limonun suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan
1 demet roka yaprağı
1 çorba kaşığı mısır
Kekik, karabiber, pul biber
LİMONLU MİLFÖY TATLISI
Yumurta, badem, süt, şeker ve vanilyayı karıştırarak pişirin. Dört adet milföy hamurunu tepsiye dizin. Üzerine muhallebiyi dökün. Üzerine kalan milföyleri dizip dilimleyin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
MALZEMELER
8 adet milföy hamuru
1 su bardağı süt
1 su bardağı kıyılmış badem
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
?KUZU ETLİ TÜRLÜ
Etleri yıkayıp bir tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine sarımsakları da ekleyip karıştırın. İri doğranmış patlıcan, patates ve biberleri tencereye koyun. Rendelenmiş soğan, doğranmış domates ve tereyağını da ekleyip karıştırın. Üzerine suyunu ve istediğiniz baharatları ekleyip pişirin.
MALZEMELER
450 gr. kuzu eti
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet soğan
2 adet domates
5 adet biber
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su