Kıymalı kol böreği
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip beş dakika daha kavurup baharatlarını ekleyin. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Yufkalardan bir tanesini tezgaha yayıp üzerine sütlü karışımdan sürüp ikiye bölün. Geniş kenarına kıymalı içten koyup rulo yapın, gül şekli verin. Tepsiye dizip üzerine kalan sütlü karışımdan sürün ve 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Patlıcan piyazı
4 KİŞİLİK
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsağı ince ince kıyın ve bir kaba alın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, sirke koyun. Doğranmış soğan ve maydanoz ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Domates dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Bademli sakızlı muhallebi
4 KİŞİLİK
Unu, rengi dönüp kokusu çıkana kadar yağda kavurun. Üzerine süt ve toz şekeri ilave edip, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Badem ve fındığı ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.