Zeytinyağlı pirinçli biber
Biberleri ikiye bölün, çekirdek yataklarını çıkarıp iri doğrayın. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine biberleri, kabukları soyulup küp doğranmış domatesi, kesmeşekeri, tuz ve pirinci ekleyip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakın. Yarı yarıya yumuşayınca suyu ekleyin. Orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER
Beğendi çorbası
Patlıcanı yıkayıp kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın ve zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin. Yağ eridikten sonra unu ekleyin. Unun rengi dönene kadar sürekli karıştırın. Süt, su, karabiber ve tuzu da ekleyin. Çorbayı 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER
Izgara tavuk budu
Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosa, derisi alınmış tavuk butlarını iyice bulayın. Sosa bulanmış butların her tarafını ızgarada kızartın. Kabukları soyulmuş patates ve domatesle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
Sos için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.