Mısırlı krep
Unla tuzu karıştırın, yavaş yavaş kremayı ve sütü ekleyerek mikserle çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurtaları sırayla hamura ekleyin.
Kıyılmış dereotu ve fesleğeni de ekleyip dinlenmeye bırakın. Küp doğranmış domates ve salatalığı, mısırı, peyniri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krepleri pişirin. Bir kat krep, bir kat mısırlı karışım şeklinde üst üste dizin.
MALZEMELER
İçi için:
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE
Bir tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip birkaç dakika soteleyin.
Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
Tuz ve şekeri ekleyin.
Ardından suyu koyup 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
SARAY BÖREĞİ
Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları pişirin.
Suyunu çekince yağı ve kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, şeker ve karabiberi koyup ocaktan alın.
Yumurta ve sıvı yağı karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine iki adet yufkayı koyun, yağlı karışımı her tarafına sürün, kıymalı harçtan koyun.
Kalan malzemeyi de aynı şekilde üstüne döşeyip kalan yağlı karışımı üzerine döküp fırında pişirin.
MALZEMELER
İçi için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.