Sarımsak soslu köfte
İçi için, doğranmış soğanları yağda kavurun.
Kıymayı ekleyip suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Dövülmüş ceviz ve baharatları ilave edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını açın.
İçine iç malzemeden koyup yuvarlayın. Sıcak suda 15-20 dakika haşlayın. Dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, sıvı yağ ve pul biberi karıştırın, köftelerin üzerine dökün.
MALZEMELER
İçi için:
Sos için:
MUHAMMARA
Sarımsakları ve cevizleri robotta kıyın.
Sonra üzerine zeytinyağı ve ekmek içlerini koyup karıştırın. Salçayı ve arzu ettiğiniz ölçüde baharatları da ekleyerek tekrar karıştırın.
MALZEMELER
TUZLU ÇUBUK
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke, ılık su ve yumurtanın akını karıştırın.
Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin ve 30 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Önce yumurta sarısına, sonra susam-çörekotu karışımına batırın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.