Ay çekirdekli börek
Hamur için verilen malzemeleri yoğurup 15 dakika dinlendirin. Hamurdan altı adet beze yapıp unlanmış zeminde açın. Yağlanmış tepsiye üç adet hamuru, aralarına sıvı yağ sürerek koyun. Soğan ve biberleri doğrayın, peynir, salça, ay çekirdeği ve tereyağıyla karıştırıp hamurun üzerine yayın. Kalan hamurları da aralarına yağ sürerek peynirlerin üzerine döşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çekirdek serpin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
İçi için:
Biberli tavuk ruloları
2 KİŞİLİK
Tavuk göğsünü altı parçaya bölün. Dövülmüş sarımsak ve köri ile az suda haşlayın. Biberlerin tohumlarını çıkartıp tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Tavukların etrafına şerit halinde doğradığınız biberleri sarın.
MALZEMELER
Kiremitte mantar
4 KİŞİLİK
Küp doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin, mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu salıp çekince doğranmış domatesi, dilimlenmiş havuçları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip 10 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberi katıp tavayı ocaktan alın. Mantarlı harcı bir fırın kabına boşaltın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.