Patatesli çoban kavurma
Üzerine doğranmış soğan, zeytinyağı, dövülmüş sarmısak, defne yaprağı koyun. Bir çay bardağı sıcak su ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Patatesleri iri doğrayıp yağda kızartın. Kızarmış patatesleri etin içine ekleyin, iki dakika daha pişirip servis yapın.
MALZEMELER
Gülsulu muhallebi
Süt ve şekeri kaynatın.
Pirinç ununu biraz suyla eritin ve karıştırarak yavaş yavaş süte ekleyin. Gülsuyunu ilave edin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun, iri iri kırıp muhallebiye ilave edin.
Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirip kaselere paylaştırın.
MALZEMELER
Peynirli salata
Marul yapraklarını yıkayıp kurulayın. Kaşar peynirini küp küp doğrayın, lor peyniriyle karıştırın.
Domates ve salatalıkları da doğrayıp hazırlayın.
Tüm malzemeleri bir kabın içine karıştırın.
Üzerine zeytinyağını da ekleyip harmanlayın.
Servis tabağına alıp üzerine peynirleri ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.