Köfteli pilav
Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurun, yuvarlak köfteler yapıp kızartın. Pilav için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp yağda kavurun. Bulguru ilave ederek 10 dakika daha kavurup salçayı ve dövülmüş sarımsakları ekleyerek karıştırın. Sıcak suyu ilave ederek beş dakika daha pişirin. Pilavın üstüne köfteleri koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Pilav için:
Bayram helvası
6 KİŞİLİK
Yağı eritin, üzerine un ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun, fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Ayrı bir tencerede şekeri ve suyu kaynatıp koyu bir şerbet yapın. Şerbet biraz soğuyunca kavrulan helvaya dökün, şerbeti çekene kadar karıştırarak pişirin. Portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
MALZEMELER
Damla sakızlı bisküvi
6 KİŞİLİK
Kuru üzümleri sıcak suyun içinde 10 dakika bekletin, bir bıçak yardımıyla kıyın. Tereyağı, un, şeker, vanilya ve kabartma tozunu yoğurun. Üzerine sütü ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın. Toz haline getirdiğiniz damla sakızını da ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük toplar yapıp fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.