Patatesli çoban kavurma
Üzerine doğranmış soğan, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve defne yaprağı koyun.
Üzerine bir çay bardağı sıcak su ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Patatesleri iri iri doğrayıp kızartın.
Kızarmış patatesleri etin içine ekleyip iki dakika daha pişirip servis yapın.
MALZEMELER
Kremalı incirli kek
Fındıkları kavurun. Kuru incirlerin saplarını temizleyin. Fındık ve kuru incirleri mikserden geçirin, içine bal ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını kar haline getirin, fındıklı harçla karıştırıp yağlanmış unlanmış kalıba döküp 180 derece fırında pişirin. Krem şantiyi sütle çırpıp limon suyuyla karıştırın ve kekin üzerine yayın. Dilimlenmiş taze incirlerle süsleyin.
MALZEMELER
Fasulye pilakisi
Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi süzüp tencereye alın. Üzerine zeytinyağı, dörde bölünmüş soğan, kıyılmış sarımsak, tuz ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Fasulyeler yarı yarıya yumuşayınca toz şeker, küp doğranmış havuç ve patates ilave edip fasulyeler yumuşayıncaya dek pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.