Kağıtta köfte
Kağıdı paket gibi katlayıp tepsiye koyun.
200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Salçalı ekmek
Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Biraz soğuyunca içine salçaları ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Ekmek hamurunu ikiye bölün, unlanmış zeminde açın. Bir adet hamuru tepsiye koyup üzerine salçalı karışımın dörtte birini sürün, üzerine diğer hamuru kapatın. Kalan salçalı karışımı hamurun üzerine sürüp 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Hurmalı dondurma
Sütü tencereye koyun. İçine un, şeker ve tereyağını koyup unun topakları gidene kadar karıştırın. Tencereyi ateşe koyun, sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kıvamını alınca tencereyi ocaktan alın, içine hurmaları ve vanilyayı ekleyip mikserden geçirin. Muhallebi soğuyunca buzluğa koyun. Üzerine tarçın dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.