Erişteli haşlama et
Erişteler pişince servis tabağına alıp üzerine etleri koyarak servis yapın. (8 kişilik)
MALZEMELER
Yoğurma kabının içine tereyağını, rendelenmiş kaşar peynirini, yumurtanın sarısını, pul biberi, hardalı, un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur yapın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın ve kareler şeklinde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp 190 derecedeki fırında pişirin. (6 kişilik)
MALZEMELER
Mandalinalı sütlaç
Sütü ve pirinci kaynatın.
Pirinçler biraz pişince vanilya ve şekeri ekleyin, koyulaşıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp küçük kaplara boşaltın. Mandalina suyunu tencereye koyun. Üzerine şeker ve nişastayı döküp beş dakika pişirin. Sütlacın üzerine birer çorba kaşığı koyup soğumaya bırakın. (6 kişilik)
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.