Fırında köfteli makarna
MALZEMELER
Havuçları haşlayın. Suyunu süzüp ezin. Yumurta, kıyılmış maydanoz, un, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber katıp karıştırın. Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve başka bir çorba kaşığını üzerine kapatıp şekil verin. Köfteleri una bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın. (4 kişilik)
MALZEMELER
Büzgü börek
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine ufalanmış peyniri, haşlanıp ezdiğiniz patatesi ve baharatları ekleyip karıştırın. Bir kapta su ve sıvı yağı çırpın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine yağlı karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi şerit halinde yufkanın ortasına koyun, yufkayı büzdürüp tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tüm tepsi dolunca 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. (6 kişilik)
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.