Pancarlı kuzu kapama
Kuşbaşı doğranmış etleri tereyağında kavurun. Rendelenmiş soğanı, küp doğranmış sebzeleri ekleyin. Bir su bardağı sıcak su koyup kaynamaya bırakın. Yarım saat kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pırasaları
MALZEMELER
18-20 ADET
Fındıklı muffin
Bir kabın içinde çekilmiş fındığı, toz şekeri, unu ve yumurtaları iyice karıştırın. Ardından kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi küçük kağıt kalıpların içine yarıya kadar döküp, üzerlerine birer tane fındık koyun. Tepsiye dizip üzerlerine kakao serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
Pırasa çorbası
Pırasaları temizleyip küçük küçük doğrayın.Tencereye alın, üzerine su ekleyip haşlayın. Tel süzgeçten geçirip iyice ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp bekletin. Bu arada ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin, tuzu ekleyin. Unun topaklanmaması için karıştırarak beş dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.