Laz böreği
Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve pirinç ununu çırparak pişirin. Karabiberi ekleyin. Yufkaları tereyağıyla ıslatıp yarısını tepsiye dizin, üzerine muhallebiyi dökün. Kalan yufkaları üzerine koyup biraz daha tereyağı gezdirin, 200 derecede fırında pişirin. Şerbetini kaynatıp üzerine dökün.
MALZEMELER
Muhallebisi için:
Şerbeti için:
6 ADET
Biftek sarması
Etleri tuzlayın, üzerine birer dilim salam ve pastırma yerleştirin.
Dövülmüş fıstıkları serpip rulo şeklinde sarın.
Etleri ısıya dayanıklı bir kaba dizip üzerini folyoyla kapatın. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Folyoyu alıp etlerin üzerine kaşar dilimlerini koyun. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
Soğanlı yumurta
Soğanları halka halka doğrayıp tuzlayın. Tereyağını bir tavada eritip üzerine soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak çok kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Sirke, toz şeker, tarçın ve yenibahar ekleyip karıştırın. Tavanın içine dört adet yuva açın ve yumurtaları kırın. Tuzunu ayarlayıp 8-10 dakika pişirin. Üzerine karabiber ve pul biber serperek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.