Hurmalı tart
Hurmaları kıyın. Dövülmüş ceviz içi, kuru üzüm, kıyılmış hurma ve yumurtayı karıştırıp hamurun üzerine yayın.
Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp kafes şeklinde yerleştirin. Fırında pişirin. Fırından alıp üzerine bal dökün. (8 kişilik)
MALZEMELER
İçi için:
Üzerine:
Brokoli suflesi
Tereyağını eritip unu, sararana kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.
Üzerine sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Brokolinin çiçek kısımlarını ince kıyın. Kıyılmış taze soğan ve maydanozu brokoliye ilave edin. Ilınmış sütlü karışımı ve yumurtaları brokoliye katıp karıştırın.
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Yağlanmış sufle kaplarına pay edip 200 derece fırında pişirin. (4 kişilik)
MALZEMELER
Nohutlu balık köftesi
Balığı ince ince kıyın, rendelenmiş soğan, galeta unu, bulgur ve baharatlarla yoğurun. Haşlanmış ve ezilmiş nohudu da katarak iyice yoğurun ve küçük köfteler yapın.
Köfteleri galeta ununa bulayıp bir saat kadar dolapta bekletin. Kızgın yağda rengi dönene kadar kızartıp sıcak servis yapın. (4 kişilik)
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.