Ispanaklı bulgur pilavı
Rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsakları tereyağında kavurun. Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanakları elinizle irice doğrayıp bulgurun üzerine ilave edip kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Servis yaparken bir kabın içine koyup servis tabağına ters çevirip sunum yapabilirsiniz.
Üzerine dereotu serperek servis yapın.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Sütlü kadayıf tatlısı
Kadayıfları erimiş tereyağı ile karıştırıp yarısını fırın tepsisine döşeyin.
Üzerine fındığı serpip kalan kadayıfı döşeyin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Süt ve şekeri kaynatıp tarçın ekleyip ocaktan alın.
Fırından çıkan kadayıfların üzerine sütlü şerbeti döküp soğumaya bırakın.
MALZEMELER
Şerbeti için:
6 KİŞİLİK
Kepek unlu kurabiye
Un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve yağı karıştırın.
Sütü azar azar ilave ederek yumuşak bir hamuru elde edinceye kadar yoğurun.
Son olarak damla çikolatayı ekleyin.
Hamurdan parçalar koparıp düzeltin ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.