Çizgili kek
MALZEMELER
Ballı tavuk
Tavuğu sekiz parçaya ayırın. Sıvı yağı tencerede ısıtın. Kekik, hardal, bal ve soya sosunu ilave edip karıştırın. Tavukları sosa bulayıp altı saat bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Tavuklar kızarınca fırından alıp üzerine susam serpin. Tekrar fırına verin. Susamlar pembeleşene dek 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
Şehriyeli karnabahar köftesi
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp saplarını kesin, tuzlu, limonlu suda 12 dakika haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra çatalla ezin. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, un, karabiber, kekik, kimyon ve tuz ekleyin. Yoğurup yarım saat buzdolabında bekletin. Harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Köfteleri şehriyeye bulayıp kızartın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.