Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Ev arama maceramdan yeni keşif mekanlarına...

Bu hafta İstanbul sosyal hayatında neler oldu? Bir gezgin olarak başıma neler geldi? İşte hızlı bir şehir turu...

YENİ MERAKIMIZ ISOKYO: Gurme gezginlerin heyecanla beklediği bir adres Isokyo... Asya mutfağından örmekler sunacak olan mekan, Raffles İstanbul'un içinde açılıyor. 13 Şubat'ta kapılarını açacak olan mekanın ismi, İstanbul ile Tokyo'nun birleşiminden ortaya çıkmış. Beymen yöneticilerinden Tolga Sezgin, 27 Şubat'ta Isokyo'da arkadaşları için özel bir davet verecek. Ben de mekanı keşfetmek için heyecanla bekliyorum.

EVCİL HAYVAN YASAĞI: Emlak araştırmalarıma hızla devam ediyorum ve Bebek-Etiler hattına taşınmak için emlakçıların kapısını aşındırıyorum. Son olarak Kortel Korusu'nda, yeşillikler içinde bahçe katı bir daire buldum. 'Burası tam bana göre' derken öğrendim ki, apartman sakinleri evcil hayvan yasağı konusunda önden pazarlık yapıyormuş. Yani köpeğiniz varsa bu daireyi kiralayamıyorsunuz. Nerede kaldı bu kafa! Tamam bugün köpeğim olmayabilir ama ya yarın küçük bir dost edinmek istersem evimi mi taşıyacağım? Hele ki bahçesi olan bir dairede yeşillikler içindeyken...

DEFNE SAHNEDE: Canlı müziğin hızlı yükselişi, ünlü isimlerin sahne performanslarıyla devam ediyor. Set Kebab'ın yanı başındaki La Boucherie'de dinlediğim Defne Samyeli, beklenenin üstünde bir performans sergiliyor. Repertuvarına aldığı parçalar, hep birlikte eşlik edebileceğiniz türden. Samyeli'nin güzelliği ve sahneden yaydığı enerji bambaşka. Şarkı aralarında dinleyicilerle yaptığı küçük sohbetler de onun samimi yanını gösteriyor. Bir daha gider miyim? Kesinlikle evet!

STİLLER YARIŞACAK: Şeyma Subaşı'nın yaptığı mobil uygulamanın hazırlık aşamasında olduğundan bahsetmiştim. Ali Taran'ın isim babası olduğu 'Is It Ok?' uygulamasını kullanmaya başladık bile. Stillerin ve giyim zevklerinin paylaşılıp oylanacağı uygulamayı, sadece kadınlar değil erkekler de kullanacak. Şeyma, beğenilen stillere sürprizler yapacak. Biz de uygulamanın lansman partisini heyecanla bekliyoruz. Peki sonraki adım ne olur? Tahminimi söyleyeyim: Beğenilen stilleri oluşturan parçalar satın alınabilir ve bir alışveriş uygulamasına dönüşür.

İKİ GÜZEL HABER: Arda Turan'ın Aslıhan Doğan'a evlenme teklif ettiği görüntüler sosyal medyaya düşünce toplu bir sevinç rüzgarı esti Lucca'da. Haberi görenler yanındakini dürtüp 'Oh! Beklenen son' dedi. Aynı sevinç, aynı gün Tarkan için de yaşandı. Hatta yorumlar şöyleydi: 'Babalık haberini Kenan Doğulu'dan beklerken Tarkan'dan geldi; şimdi sıra Kenan'da...'

AYIP OLMASIN DİYE...
Twitter ve Instagram'da binlerce kez paylaşılan şu sözler, tam da bugünkü bizi özetliyor: 'Instagram'da ayıp olmasın diye takip ederim. Whatsapp'ta ayıp olmasın diye gruptan çıkmam. Ortamlarda ayıp olmasın diye selam veririm. Resmen insanlara ayıp olmasın diye yaşıyorum...' Ne kadar da doğru, tüm yaşantıma cuk oturan bir tespit... Ama ekleyeceklerim var elbet:
1- İnsanlara ayıp olmasın diye davetlerine gidiyorum. Yoksa ne işim var o sahte samimiyetlerle!
2- İnsanlara ayıp olmasın diye soğuk esprilerine gülüyorum. Yoksa ah o zekadan mahrum bırakılmış o konuşmalar... Ne olur kendinizi komik sanmayın. Bu iş, ince iş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA