Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Dilber Ay olmak için 4 saatini stüdyoda geçiriyor

Geçen yıl kaybettiğimiz renkli kişilik, acılı şarkıların kadını Dilber Ay'ın hayatının film olduğu haberi geçtiğimiz günlede medyaya da yansımıştı. Ay'ı, her rolün altından başarı ile kalkan Büşra Pekin canlandıracak. 'Küçük Dev Kadın' adlı filmde başrolü oynayacak olan Pekin, 2021 Mart ayında vizyonda olacak film için yoğun bir şekilde çalışmaya başlamış. Oyuncu, Ay'ın şarkılarını söyleyebilmek için her gün 4 saat stüdyoya kapanıyor. Kendisine bu noktada ünlü müzik adamı İskender Paydaş destek oluyor.

Pekin, filmde Ay'ın, 'Zorunda mıyım?' isimli şarkısı başta olmak üzere pek çok şarkısını seslendirecek. Albüm hazırlayan şarkıcı gibi rolüne hazırlandığını belirten Pekin şunları söyledi: "Filmde Dilber Ay'ın gençlik ve yetişkinlik dönemlerini oynuyorum. Bu projenin önemli bir figürün hayat mücadelesini anlatması ve yaşadığımız coğrafyaya ışık tutması benim için bu deneyimi daha özel kılıyor. Hikayesi herkesi etkileyecek."

Ev kayıtları ile gelen başarı

2006 yılında Selim, Eray, Hami, Akın ve Sinan'dan oluşan grup üyeleri ile kurulan Pinhani, en başarılı grupların başında geliyor. İstikrarlı başarıları elbette ki güzel şarkılarından kaynaklanıyor. Son olarak pandemi zamanında evde kayıtlarını yaptıkları 'Dünyadan Uzak' isimli şarkı, 22 milyon 500 kişi tarafından dinlenmiş. Başarıyı sessiz sedasız, sansasyondan uzakta yakalayan grup, şarkının klibinde doğayı öne çıkarmış; insanı müthiş duygulara, düşüncelere sevk ediyor. 13 yılda 6 albüm çıkaran Pinhani'den daha çok güzel şarkılar gelmesi dileğiyle... Grup üyelerinden Sinan Kaynakçı, yaptıkları müziği şöyle açıklıyor: "Yerel olmadan evrensel olunamayacağını kabul eden Pinhani, Türkiye'de geleneksel müziğe karşı gençlerdeki önyargıyı kırmayı amaçlıyor."

'Hepsi Senin mi?'ye yeni yorum

Ne varsa eski şarkılarda var. 70'lerden 90'lara kadar gelen tüm eserlerin duygusu ve kalitesi bir başka. 90'larda Sezen Aksu'nun yazdığı 'Hepsi Senin mi?', Fıratcan Dalmış'ın yorumuyla ve güncellenmiş haliyle müzikseverlerin karşısına çıktı. Genç sanatçı, bu yorumuyla şimdiden popta var olacağının sinyallerini verdi. "Hepsi Senin mi?' beceri, ustalık ve kalite içeren bir şarkı, ben de bu yüzden en iyi isimlerle çalıştım" diyen Dalmış, iddialı konuşuyor. Türkiye'de starlık kavramını irdeleyen Dalmış, bu noktadaki en önemli konunun kariyer yönetimi olduğunu ifade ediyor. Kendisine başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA