Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Kayak pistinde stil sahibi olun

Bembeyaz pistlerin parlayan yıldızı olmak aslında hiç zor değil. İşin püf noktası; hem rahat, hem de şık olmak. İşte pistlerin stil ikonu olmanızı sağlayacak tüyolar...

GÖZ ALICI RENKLER

Beyaza her şey yakışır ancak bu sezon pistlerde fosforlu renkler revaçta. Maviler, sarılar, pembeler, turuncular... Kıyafet ve aksesuvarlarınızın renk seçiminde gökkuşağından ilham alabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken; kıyafetinizde rengi yalnızca bir yerde patlatmanız.

TULUM OUT!

Unutmayın; kayak sırasında hareketlerinizi engellemeyecek ama aynı zamanda vücut ısınızı koruyacak kıyafetler seçmeniz gerekiyor. Özel olarak üretilmiş kayak pantolonları, montları ve polarlarla vücudunuzu soğuğa karşı koruyabilirsiniz. 'Apres ski', yani kayak sonrası botlarından da bir tane edinmelisiniz. Birçok tasarımcının el attığı bu botları, uygun fiyatlara da bulmanız mümkün. Su geçirmeyen hafif pantolonlar ise çok rahat. Canlı tonlar tercihiniz olmalı. Koyu renk sevenler için ise önerim; kareli ve farklı desenlerdeki pantolonlardan edinmeleri. Kayak tulumları ise tamamen 'trend out.'

MONTLARDA CÜMBÜŞ

Uzun kayak montları yerine kısa olanları tercih etmelisiniz. Renk konusunda ise tam bir cümbüş yaşanıyor. Yakası kürklü ve belden oturtmalı modeller ilk sırada yer alıyor. Unutmayın; hem kadın, hem de erkeklerde bol kesimli montlar yerini dar modellere bırakıyor. Bu trend, yalnızca montlarda değil, diğer tüm parçalarda da etkili oluyor. Havanın sıcak olabileceğini düşünerek, yelek montlardan da bir tane edinmelisiniz. Bu kolsuz modeller hareket kabiliyetinizi de artıracaktır. Montunuzun altından görünecek kazağınızı ise renkli ve grafik desenli olanlardan seçerek trendi yakalayabilirsiniz.

ELDİVEN VE GÖZLÜK
İnce çerçeveli ve aynalı kar gözlükleri bu sene tamamen 'trend out' oldu. Bu yıl pistlerde kar gözlüğünün yanı sıra, kafanızın arkasından bağlanan seksi güneş gözlüğünüzü de yanınızdan ayırmamanız gerekiyor. Gözlerinizi soğuktan ve güneş ışınlarının yansımasından koruyacak gözlüğünüzün metal olmasında ve yanlardan rüzgar almamasında fayda var. Kayak yaparken rahat ve güvenli hareket edebileceğiniz aksesuvarları tercih etmelisiniz. Poliüretan ya da sentetik kumaştan yapılmış eldivenler; ellerinizi soğuktan korurken hareketinizi kısıtlamayacak. Şapka ise başınızı ve kulaklarınızı rüzgardan, soğuktan koruyacak.

OJE RENGİ ÖNEMLİ
Şeytan yine ayrıntıda gizli! Pistteki en havalı eldivene sahip olabilirsiniz ancak sıcak bir kahve molası için eldivenlerinizi çıkardığınızda gözler hâlâ üzerinizde olabilir. Bu sebeple şık görümünüzden bir an olsun ödün vermemelisiniz. Yılın oje trendlerine göre; kayakta giydiklerinizin aksine, ojeleriniz daha soft ve mat tonlarda olmalı.

İLLÜZYON ETKİSİ
Eski moda, koyu renk kayaklarınızı ve snowboard'unuzu kenara atın. Farklı renk ve desendeki kayaklardan edinme vakti geldi. Canlı renklerle pistte dikkat çekecek, marifetlerinizle illüzyon etkisi yaratacaksınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA