Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Gelecek sezon soft tonlar ve tüller moda

Modanın başkenti Paris, geçtiğimiz hafta beş gün boyunca Paris Haute Couture Moda Haftası'na ev sahipliği yaptı.
Hafta boyunca birbirinden iyi moda devlerinin tasarımları, birbirinden gözde modeller eşliğinde sergilendi. Bu moda olayının ardından en çok konuşulan koleksiyonlar ve olaylardan bahsetmek istiyorum...
Chanel defilesinde, tüyler ve ışıltılı işlemeler göze çarptı. Ayrıca şapka, kemer ve fularlar dikkat çeken aksesuvarlar arasındaydı. Özellikle, etek-ceket takımlarla harmanlanan kemerler ve şapkalar; gelecek sezonun trend habercisi niteliğinde.
Armani Prive İlkbahar 2017 Couture defilesinde, göze çarpan detay renklerdi.
Önümüzdeki sezon sarı ve siyah renkleri hayatımıza dahil edeceğimizi şimdiden netleştiriyoruz.
Dior'un masalsı ve romantik tasarımlarının dokusundaki tüller ve soft tonlar, önümüzdeki ilkbahar ve yaz aylarının tercihlerini etkileyecek gibi görünüyor.
Givenchy'nin; country tarzı, feminen duruşla harmanladığı koleksiyonda; etnik dokular, kareler, püskül ve tüyler dikkat çekti.

'HEPİMİZ FARKLIYIZ'
Bir diğer defile ise kadınların çok sevdiği Elie Saab'a ait. Yoğun işlemelerin, kristallerin, transparanların hakim olduğu koleksiyon, adeta bir Elie Saab klasiği.
Ancak bazı tasarımlarda, yalın bir yol izlenmiş ve satenin naif duruşu, zarif formlarla birleşmiş.
Paris Haute Couture Moda Haftası'nda en çok konuşulan defile; Vetements'inki oldu.
İnsanlar, her zaman olduğu gibi podyumlarda ince uzun modeller görmeyi beklerken, bu sefer birçok farklı yaştan ve görünüşten insanın yürüdüğü bir şov ile karşılaştı. Şık bir babaanneden çılgın bir gence, havalı bir babadan çalışkan bir sekretere kadar podyumda herkes için bir tasarım vardı. Kadın ve erkek giyimin bir arada sunulduğu şovda; hem klişe parçalara, hem de beklenmedik ve alışılmadık tasarımlara yer verildi.
Tasarımcı Demna Gvasalia, bu koleksiyonun ilhamını Paris sokaklarından aldığını ve asıl amacının 'Hepimiz farklıyız ve moda hepimiz içindir' mesajını vermek olduğunu vurguladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA